Záhlaví stránek

1. Bílková poleva.
'"""""""""""""""""""""""""
1 bílek , 70 g cukru. Cukr a bílky mícháme až poleva zhoustne a je hladká. Můžeme i v
mixeru.
---------------------------------------------------
2. Žloutková poleva.
""""""""""""""""""""""""
2 žloutky, 80 g práškového cukru, vanilkový cukr a trošku másla. Všechno mícháme až
poleva zhoustne a je hustá. Můžeme i v mixéru.
---------------------------------------------------
3. Kávová poleva.
"""""""""""""""""""""
10 dkg práškového cukru, 1 lžíce vařící vody,1 lžíce silné černé kávy. Všechno mícháme až poleva zhoustne a je hustá. Můžeme i v mixéru.
----------------------------------------------------
4. Rumová poleva.
""""""""""""""""""""""
10 dkg práškového cukru, 1 lžíce vařící vody, 1 lžíce rumu. Všechno mícháme až poleva zhoustne a je hustá. Můžeme i v mixéru.
----------------------------------------------------
5. Citrónová poleva.
""""""""""""""""""""""""""
10 dkg práškového cukru, 1 lžíce vařící vody, 1 lžíce citrónové šťávy. Všechno mícháme až poleva zhoustne a je hustá. Můžeme i v mixéru.
----------------------------------------------------
6. Citrónová poleva na zdobení perníčků.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
bílek, 1/2 lžičky citrónové šťávy, 1 lžička bramborového škrobu, asi 4 lžíce moučkového cukru.
Všechny suroviny přesypeme přes jemné sítko. Smícháme bílek a škrob a přidáváme postupně cukr a šťávu a ručně třeme a třeme až je poleva hladká a dostatečně hustá. Zkusíme jestli se při zdobení neroztéká, jinak ještě přidáme cukr. Polevu přikrýváme utěrkou aby neoschla. Místo tradičních kornoutků můžeme použít sáček od mléka s ostřiženým rohem. Perník nezdobíme hned po upečení, ale až po několika dnech odležení, jinak se poleva loupe.
----------------------------------------------------
7. Černobílá čokoláda.
'""""""""""""""""""""""""
Bílá náplň: 8 dkg 100% tuku, 80 dkg moučkového cukru, 2 mléka v práškuV páře na ohni rozehřejeme tuk. Když je roztavený přidáme cukr a mléko. Třeme 10 minut. Připravenou hmotu naléváme do formiček asi do poloviny. Necháme ztuhnout a dolijeme čokoládou.
Čokoláda: 12,5 dkg 100% tuku, 10 dkg moučkového cukru, 5 dkg kakaa, 1 balíček mléčného pudinku, 2 lžíce rumu. V páře nad ohněm rozehřejeme tuk, přidáme cukr, kakao a pudink. Mícháme asi 10 minut. Odstavíme a přilijme rum. Hmotu naléváme do formiček na bílou čokoládu a necháme ztuhnout. Nejlépe na mrazu. Nakonec vyklepneme a oddělujeme ubrouskem, aby se bílá čokoláda neumazala.
----------------------------------------------------
8. ČOKOLÁDOVÁ POLEVA.
"""""""""""""""""""""""""""""""
80 g moučkového cukru, 80 g tuku, 2 lžičky Maizeny, 2 lžíce kakaa, 2 lžíce studeného mléka. Vše mícháme ve vodní lázni, až je poleva hladká a lesklá.
.............................................................................................
9. RUMOVÝ SIRUP.
""""""""""""""""""""""""""""
Svaříme „na nit“ 3/4 hrnku vody, 1/2 hrnku moučkového cukru, 1/4 hrnku rumu. Sirupem potřeme upečenou teplou bábovku a necháme vychladnout.
------------------------------------------------------
10. POLEVA Z VITACITU.
"""""""""""""""""""""""""""""""""
130 g moučkového cukru, 1 lžička barevného Vitacitu, 3-4 lžičky horké vody, 1 lžička rozpuštěného másla, šťáva z 1/2 citronu. Smícháme a třeme, až poleva zhoustne a je lesklá.
-----------------------------------------------------
11. ŽLOUTKOVÁ POLEVA S CITRONEM.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
100 g moučkového cukru, 1 žloutek, šťáva z 1/2 citronu. Žloutek utřeme do pěny s cukrem a přikapáváme citronovou štávu.
-----------------------------------------------------
12. POLEVA BEZ VÁŽENÍ.
""""""""""""""""""""""""""""""""
1 lžíce škrobové moučky, 2 lžíce moučkového cukru, 125 g ztuženého tuku, 1 lžíce kakaa. Ve vodní lázni rozpustíme tuk, odstavíme a vmícháme ostatní suroviny. Vymícháme do hladké polevy.
-----------------------------------------------------
13. POLEVA LEDOVÁ (BÍLKOVÁ).
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
100 g ml. cukru, 1 bílek – z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně přimícháme cukr.
------------------------------------------------------
14. POLEVA RUMOVÁ.
"""""""""""""""""""""""""""""
250 g ml. cukru, 3 lžičky rumu, 2 lžičky horké převařené vody – vše mícháme do zhoustnutí.
-----------------------------------------------------
15. POLEVA KÁVOVÁ.
"""""""""""""""""""""""""""""
200 g ml. cukru, 0,5 dl silné černé kávy – do cukru pomalu přiléváme horkou kávu a mícháme do zhoustnutí.
--------------------------------------------------
16. POLEVA KAKAOVÁ I.
""""""""""""""""""""""""""""""
100 g ml. cukru, 100 g tuku, 20 g kakaa, 1 lžíce mléka – vše mícháme ve vodní lázni do zhoustnutí.
------------------------------------------------
17. KAKAOVÁ POLEVA II.
""""""""""""""""""""""""""""""""
Svaříme 100 g krupicového cukru s 5 lžícemi vody na nit. Necháme trochu vychladnout. Utřeme 50 g másla s 1 lžící kakaa a pomalu přikapáváme vodu svařenou s cukrem. Utřeme do hladké polevy.
----------------------------------------------
18. ČOKOLÁDOVÁ POLEVA Z KAKAA.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
2 lžíce kakaa, 6 lžic ml. cukru, 2 lžíce másla nebo ztuženého tuku, 3 lžíce vody – vše mícháme ve vodní lázni.
------------------------------------------
19. ČOKOLÁDOVÁ POLEVA.
""""""""""""""""""""""""""""""""
150 g ml. cukru, 50 g másla, 1 lžíce rozp. 100% tuku, 2 lžíce kakaa, 2 lžíce rumu – vše utřeme dohladka.
Zápatí stránek
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one