Záhlaví stránek

KÁVOVÉ OŘECHY.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
250 g ml. ořechů, 150 g ml. cukru, 2 lžíce rybízového džemu, 1 lžíce silné černé kávy. Džem utřeme s cukrem, vmícháme vychladlou kávu a nakonec ořechy. Propracujeme a natlačíme do vymazaných a vysypaných formiček. Necháme do druhého dne schnout ve formičkách na teplém místě.
----------------------------------------------------
KÁVOVÉ TYČINKY.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''
140 g ml. ořechů, 140 g ml. cukru, 100 g čokolády na vaření, 1 vejce, 2 lžíce silné černé kávy. V horké lázni necháme rozpustit čokoládu, vmícháme kávu, vejce, cukr a nakonec ořechy. Těsto na pocukrovanném vále rozválíme na plát vysoký 1 cm, nakrájíme na krátké tyčky a do druhého dne necháme schnout.
---------------------------------------------------
KÁVOVÁ ZRNA.
'''''''''''''''''''''''''''''''':
3 lžíce moučkového cukru, 4 lžíce rozpuštěného másla, 2 lžíce vanilkového pudinku, 2 lžíce kakaa, 2 lžíce mleté kávy. Z vypracovaného těsta tvarujeme malé oválky, uprostřed nožem naznačíme střed jako u kávového zrna. Necháme v chladu ztuhnout. Můžeme namáčet v čokoládové polevě.
----------------------------------------------------
KÁVOVÉ LANÝŽE.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Ve vodní lázni rozpustíme 200 g čokolády na vaření a 20 g másla. Ve 3 lžících smetany ke šlehání rozpustíme 20 g ztuženého tuku, 2 lžíce moučkového cukru, 3 lžíce kávového likéru, 2 lžíce kakaa, 1 lžičku mleté kávy a vyšleháme do krému. Vmícháme rozpuštěnou čokoládu a hmotu rozetřeme na fólii na výšku 1 cm. Necháme vychladnout. Nakrájíme na kousky, prsty tvarujeme oválky a tupým nožem naznačíme uprostřed rýhu. Posypeme kakaem smíchaným s moučkovým cukrem a necháme ztuhnout v chladničce.
---------------------------------------------------
KÁVOVÉ PRALINKY.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
100 g ztuženého tuku, 250 g másla, 100 g medu, 3 lžičky kakaa, 2 lžičky instatní kávy, 1 lžíce rumu. Ve vodní lázni necháme rozpustit ztužený tuk, odstavíme a necháme mírně vychladnout. Vmícháme máslo, med, kakao, kávu, rum a utřeme hladkou hmotu. Necháme v chladničce ztuhnout. Umeleme 200 g oloupaných mandlí, smícháme se 150 g sušeného mléka, 1 lžící medu, 2 bílky. Z těsta vypracujeme falešný marcipán. Vyválíme na pocukrovaném alobalu a krájíme na čtverečky. Na každý položíme kousek kávového krému a zabalíme. Dáme ztuhnout do chladničky, zdobíme rozpuštěnou čokoládou.
---------------------------------------------------
KÁVOVÉ BONBONY.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
150 g krystalového cukru uvaříme s 1 dl černé kávy na hustý sirup. Přidáme 150 g mletých ořechů a vymícháme na hustou kaši. Tvarujeme bonbony, které obalujeme v jemně mleté kávě. Dáváme do papírových košíčků.
---------------------------------------------------
PIŠKOTOVÉ KLOBOUKY.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Polovinu kulatých dětských piškotů potřeme čokoládovým krémem (např. kousek másla utřeme s Nugetou apod.). Přiklopíme piškoty namočenými krátce ve studené silné černé kávě s rumem. Necháme v lednici ztuhnout, pak potřeme čokoládovou polevou. Znovu necháme v chladu ztuhnout.
----------------------------------------------------
KÁVOVÉ OŘECHY.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
50 g mletých ořechů, 150 g moučkového cukru, 1 lžíce zavařeniny (meruňková apod.), 1 lžíce studené černé kávy. Všechny suroviny smícháme, vypracujeme těsto. Do kousků těsta vložíme vždy půlku vlašského ořechu, vytvarujeme jako kávová zrna a necháme na vále hodinu proschnout. Polijeme hustou kávovou polevou. Utřeme 200 g moučkového cukru (prosátého) s potřebným množstvím horké silné černé kávy.
---------------------------------------------------
KÁVOVÉ KULIČKY.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''
2 bílky, 220 g moučkového cukru, 120 g mletých ořechů, 1 vanilkový cukr, 3 kapky kávové tresti. Ušleháme sníh z bílků. Vmícháme cukr, ořechy, ochutíme kávovou trestí a třeme asi 15 minut. Do příliš řídké hmoty přidáme ořechy a cukr. Tvarujeme kuličky, necháme zaschnout a potřeme kávovou polevou. Zalijeme 2 lžícemi horkého mléka, 250 g moučkového cukru a třeme. Přidáme 1-2 lžíce silné vařené instantní kávy a dohladka utřeme.
---------------------------------------------------
KÁVOVÉ KANDOVANÉ HRUDKY.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
50 g moučkového cukru, 50 g másla, 2 syrové žloutky, 4 lžíce kakaa, 1 lžička mleté kávy, citronová šťáva. Máslo utřeme s cukrem a žloutky. Vmícháme kakao, kávu, trochu ochutíme citronovou šťávou. Do směsi dáme piškotové drobky, nakrájené kandované ovoce, hrubě nasekané ořechy. Necháme v chladničce ztuhnout. Tvarujeme kuličky, obalujeme v nastrouhané čokoládě.
---------------------------------------------------
PIŠKOTOVÝ MOUŘENÍN.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
4 pomazánková másla, 4 šlehačky, 3 balíčky dětských piškotů, 1/2 litru uvařené kávy Nescafé. Na větší hluboký plech rozložíme 1 a půl balíčku piškotů, které zakapeme silně kávou a potřeme šlehačkovým krémem. Máslo utřeme se šlehačkou (nešlehanou) a trochou moučkového cukru do hustého krému. Zakryjeme piškoty, pokapeme kávou, potřeme krémem a posypeme Grankem. Necháme do druhého dne uležet.
---------------------------------------------------
RYCHLÝ MOUČNÍK.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Dětské piškoty navlhčíme mlékem, naskládáme na dno dortové formy a potřeme kávovým krémem. Utřeme 250 g másla s 250 g moučkového cukru, 2 žloutky, trochou svařené kávy a 1 lžičkou rumu. Na vrstvu krému položíme okapané meruňky a vrstvy opakujeme, končíme piškoty. Necháme přes noc v ledničce ztuhnout. Druhý den zdobíme ušlehanou smetanou.
---------------------------------------------------
KÁVOVÁ ZRNA S RUMOVOU PŘÍCHUTÍ.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
9 lžic mletého cukru, 9 lžic rozpuštěného másla, 9 lžic Solamylu, 30 g kakaa, 2 lžíce mleté kávy, 1 bílek, rum podle chuti. Vypracujeme těsto, tvarujeme kuličky, které uprostřed rozdělíme rýhou na tvar kávového zrna. Polijeme čokoládou.
----------------------------------------------------
Zápatí stránek
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one