Záhlaví stránek

MOUČNÍKY
KÁVOVÉ BONBONKY

300 g moučkového cukru
120 g másla
3 polévkové lžíce mléka
3 polévkové lžíce
silné černé kávy Tchibo Harmony
3 polévkové lžíce kakaa
3 polévkové lžíce medu
3 balíčky vanilkového cukru
1-2 polévkové lžíce rumu

Vše povaříme bez rumu 15 minut, po té přidáme rum a krátce mícháme.
Hmotu nalijeme na vodou vypláchnutý plech.
Jakmile hmota začne tuhnout, nakrájíme ji na čtverečky ve velikosti drobného cukroví, nebo karamelek.
________________________________________
KÁVOVO – OŘÍŠKOVÉ ROLÁDY

4 bílky
85g cukru krupice
40g hladké mouky
30g strouhaného kokosu

Náplň:
150g másla
150g cukru moučka
2 žloutky
80g strouhaných lískových oříšků(najemno umletých)
1 čajovou lžičku jemňounce umleté kávy Tchibo Exclusive(můžeme použít i instantní, ale...)
1 polévkovou lžíci rumu

Poleva:
rozpuštěná čokoláda na vaření

Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh.Do směsi zlehka přidáme mouku a kokos. Vymícháme do hladka! Na plech vyložený pečícím papírem rozetřeme těsto. Pečeme při vyšší teplotě 10 minut!!!

Po upečení lehce posypeme moukou a vyklopíme na utěrku - horní stranou dolů.
papír opatrně sejmeme!

Náplň si připravíme během pečení:
Máslo utřeme s moučkovým cukrem žloutky a kávou do hladkého krému.
Vmícháme mleté oříšky a lžíci rumu.

Upečený plát rozřízneme - až trochu prochladne - podélně na dvě části.
Náplň rovnoměrně rozetřeme na oba úzké, dlouhé pruhy.
Z delší strany stočíme 2 úzké tenké, roládky.
Dáme ztuhnout do ledničky, stačí 20 minut, půl hodinky.

Mezi tím si rozpustíme ve vodní lázni čokoládu.
Rolády po ztuhnutí nakrájíme asi na 6 cm dlouhé kousky.
Každou miniroládičku namočíme oběma konci do čokolády a dáme ztuhnout.
________________________________________
RUMOVÉ ŘEZY

4 celá vejce
150 g moučkového cukru
150 g hladké mouky
horká vody
silná rozpustná káva Tchibo Exclusive
rum
Poleva: 300 g cukru, 1 lžíce rumu, 1 lžíce mléka, 1 lžíce kakaa


Vejce utřeme s cukrem do pěny, přidáme 2 lžíce horké vody a přimícháváme mouku. Vlijeme na plech a dáme péci do trouby na 200°C

Po vychladnutí rozřízneme placku na 3 díly. Prostřední silně polijeme kávou Tchibo Exclusive a rumem. Na spodní placku namažeme krém např. lehký krém, položíme promočenou prostřední placku, opět namažeme krémem a povrch potřeme polevou.

V porcelánové misce třeme cukr, rum, mléko a na malém sítku prosáté kakao - do hladka. Necháme ztuhnout a krájíme na malé čtverečky.
________________________________________
BANÁNOVÝ (JAHODOVÝ) ZÁKUSEK NEPEČENÝ

2 - 3 balíčky dětských dlouhých piškotu
20 Dg másla
20 Dg cukru moučky
1 vanilkový cukr
2 dl mléka
2 lžíce polohrubé mouky
3 - 4 banány nebo 1/2 kg jahod
vychlazená silná černá káva Tchibo Harmony

Nejdříve připravíme krém - povaříme mléko, vanilku a mouku na hustou kaši - a vychladíme. Máslo s cukrem mícháme a po částech přidáváme kaši z mléka a mouky. Krém dobře vyšleháme a připravíme základ z piškotu - jednotlivé piškoty lehce namáčíme v kávě Tchibo Harmony a ukládáme na podélnou misku vedle sebe. První vrstvu natřeme částí krému, poklademe ovocem - plátky banánu nebo jahodami a opakujeme vrstvení piškotu a krému + ovoce až do vyčerpání surovin. Vrchní vrstvu piškotu potřeme krémem - ozdobíme strouhanou čokoládou nebo jiným způsobem a dáme na několik hodin vychladit do ledničky.
________________________________________
Babiččin kávový ořechový dort

1/4 litru bílků
160 g cukru
100g strouhaných ořechů
160g hrubé mouky
60g vlahého rozpuštěného másla
1 pl opravdu hodně silné kávy Tchibo Family
Ze 1/4l bílků ušleháme opravdu pevný sníh.

Do sněhu vmícháme 160g cukru, 100g strouhaných ořechů, 160g hrubé mouky, 60g vlažného rozpuštěného másla, 1 až 2 lžíce silné zrnkové kávy Tchibo Family. Příprava kávy: 1 rovnou polévkovou lžíci zalijeme vodou po varu asi půl deci. Do receptu použijeme 1-2 pl vlažné tekutiny Vmícháváme jemně, opatrně..

V máslem vymazané a polohrubou moukou vysypané formě zvolna péci asi 45minut.
________________________________________
Nepečený dort

Káva Tchibo Harmony
rum
piškoty
3 žloutky
3 lžíce moučkového cukru
3 lučiny
250ml smetany ke šlehání
granko

Uvaříme si hrnek silného kafe Tchibo Harmony, do kterého přidáme panáka rumu. Do toho namáčíme piškoty. Nejdříve si ale utřeme žloutky s cukrem a lučinou. Ušleháme šlehačku a vše spojíme dohromady.

Do formy klademe na dno malé množství ušlehané hmoty, na ni hustě vedle sebe namočené piškoty. Opakujeme vrstvy, končí to vrstvou hmoty, kterou posypeme grankem. Dáme vychladit do lednice.
________________________________________
Kávové laskominy

Piškot:
100g krupicového cukru
2 vejce
30g kakaa
60g másla
6 lžic oleje
200g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
250ml mléka

Krém:
300ml mléka
4 lžíce škrobové moučky
150g moučkového cukru
250g másla

Ostatní:
Piškoty
Silná káva Tchibo Harmony
Rum
Ořechy

Piškot:
Z ingrediencí umícháme těsto, rozložíme na vymazaný a vysypaný plech a v předehřáté troubě zvolna upečeme.
Necháme prochladnout, poklademe piškoty zvlhčenými ve směsi hořké silné kávy Tchibo Harmony a rumu, potřeme krémem a posypeme strouhanými ořechy.

Krém:
Škrobovou moučku rozmícháme v části mléka, zbylé mléko přivedeme k varu, vlijeme mléko se škrobovou moučkou a za stálého míchání necháme přejít varem.
Máslo s cukrem utřeme do pěny, vmícháme prochladlou kaši a vymícháme dohladka.
________________________________________
Kávové kuličky

2 bílky
22 dkg moučkového cukru
12 dkg mletých ořechů
1 vanilkový cukr
3 kapky kávy Tchibo Exclusive

Ušleháme sníh z bílků. Vmícháme cukr, ořechy, ochutíme kávovou trestí a třeme asi 15 minut. Do příliš řídké hmoty přidáme ořechy a cukr. Tvarujeme kuličky, necháme zaschnout a potřeme kávovou polevu. Zalijeme 2 lžícemi horkého mléka 25 dkg moučkového cukru a třeme. Přidáme 1-2 lžíce silné vařené instantní kávy Tchibo Exclusive a dohladka utřeme.
________________________________________
Mocha omáčka

1 šálek kávy Tchibo Exclusive
100 g hořké čokolády
1 vanilinový cukr
malá lžička škrobu
špetka skořice

Smícháme kávu Tchibo Exclusive s cukrem, škrobem, skořicí a necháme přejít varem. Pak přidáme čokoládu a necháme ji úplně rozpustit. Omáčka se již nesmí vařit!
________________________________________
České Tiramisu

3 lžíce cukru
250 ml smetany
3 žloutky
3 ks lučiny
100 ml kávy Tchibo Harmony
2 balíčky piškotů
kakaový prášek

Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme po jedné lučinu a nakonec opatrně vmícháme ušlehanou šlehačku. Do mísy dáme vrstvu krému, na to položíme piškoty, pokropíme je studenou kávou Tchibo Harmony, na to pět krém, pak piškoty a skončíme krémem. Povrch uhladíme a hustě posypeme kakaovým práškem. Necháme uležet do druhého dne!
________________________________________
Kávové kuličky

Čokoládová poleva tmavá máčecí nebo poleva tmavá na máčení s akopolem 0,800 kg
kakaové máslo nebo ztužený tuk RP 0,200 kg
smetana - 0,400 kg
mletá káva Tchibo Harmony 0,040 kg
mandlový likér 0,100 kg

Na mírném ohni svaříme smetanu s cukrem a mletou kávou Tchibo Harmony. Sundáme z ohně a zamícháme zvolený druh polevy, tuk i likér. Polotuhou hmotu tvarujeme různými způsoby, např. trezírovacím sáčkem s řezanou trubičkou na papíry. Vytvarujeme kuličky a ty po ztuhnutí obalujeme grankem v čokoládové rýži a kakaovém prášku.
________________________________________
Kávový dietní dezert

holandské kakao (je velmi kvalitní)
diabetický cukr tekutý a nebo v prášku
nízkotučný kefír
odtučněný tvaroh
nastrouhaný kokos
4 lžíce instantní kávy Tchibo Exclusive

Vychlazený kefír nalijeme do misky, přidáme tvaroh a rozmícháme. Přidáme dvě lžíce kakaa, 4 lžíce instantní kávy Tchibo Exclusive a podle chuti dosladíme sladidlem. Nalijeme do misek a posypeme kokosem. Ti, kteří mají rádi sladké ovesné pražené vločky s ořechy, si jimi mohou posypat povrch připraveného moučníku (ale jen lžičku – dbáme na linii!!!!). Dáme vychladit a podáváme.
________________________________________
Jihoafrické kávové pečivo

Voda
500 g cukru
mletý zázvor
500 g hladké mouky
sůl
1 prášek do pečiva
60 g másla
2 vejce
1,5 dl mléka
80 g oleje
5 lžic kávy Tchibo Harmony

Vodu, cukr, kávu Tchibo Harmony a zázvor povaříme 15 minut bez míchání a necháme vychladnout. Z mouky, soli, prášku do pečiva, másla, vajec a mléka vypracujeme těsto a rozválíme ho na 1/2 cm. Z těsta vykrajujeme čtverce 5 x 5 cm. Tyto čtverce rozřežeme na tři pásy, volně je zapleteme a konce stlačíme. Několik pletenců vkládáme do rozpáleného oleje a pečeme do zlatova. Po vyndání z oleje pletence namačkáme do připraveného sirupu a potom je na necháme usušit.
________________________________________
Kávové flameri

Sladká šlehačka
4 porce vanilkové zmrzliny
0,5 l mléka
70 g škrobové moučky
2 dl kávového likéru
4 lžíce instantní kávy Tchibo Exclusive
250 g čerstvých jahod
60 g cukru
1 pytlíček vanilkového cukru
čokoládové hoblinky

Mléko smícháme s cukrem, škrobovou moučkou a vanilkovým cukrem, za stálého míchání přivedeme do varu. Do hustého krému přimícháme likér, instantní kávu Tchibo Exclusive a krémem naplníme skleničky. Po vychladnutí nandáme navrch jahody, zmrzlinu a šlehačku. Ozdobíme čokoládovými hoblinkami.
________________________________________
Ledový kávový pohár s piškoty

500 ml scezené kávy Tchibo Harmony
1 pudinkový prášek s kakaovou příchutí
cukr podle chuti
dětské piškoty

Do horké kávy Tchibo Harmony vmícháme pudinkový prášek rozmíchaný v malém množství vody, přidáme cukr a povaříme. Na dno pohárů rozdělíme piškoty a na ně nalijeme část krému. Proložíme piškoty, doplníme zbylým krémem a necháme vychladit. Těsně před podáváním můžeme již vychladlé poháry uložit na chvilku do mrazničky.
________________________________________
Kávové smetanové lanýže

300 g čokoládové polevy
30 g másla
30 g tuku
100 g smetany ke šlehání
4 lžíce amaretta
2 lžičky mleté kávy Tchibo Exclusive
50 g kakaa
25 g moučkového cukru
35 čokoládových moka zrn

Polevu rozehřejeme. Máslo a tuk roz¬pustíme v teplé smetaně. Ušleháme s likérem, kávou Tchibo Exclusive a polevou. Plech vyloží¬me průhlednou fólií. Hmotu rozetřeme do velikosti 25 x 25 cm, vychladíme. Uválíme kuličky. Obalíme v kakau a cukru a ozdobíme mokka zrny.
________________________________________
Kávová cihla

3 lžíce cukru, 250 ml smetany, 3 ks žloutků, 3 ks lučiny, 100 ml kávy Tchibo Harmony, 2 balíčky piškotů, prášek kakaový

Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme po jedné lučinu a nakonec opatrně vmícháme ušlehanou šlehačku. Do mísy dáme vrstvu krému, na to položíme piškoty, pokropíme je studenou kávou Tchibo Harmony, na to opět krém, pak piškoty a skončíme krémem. Povrch uhladíme a hustě posypeme kakaovým práškem. Necháme uležet do druhého dne!
________________________________________
Kávové vafle

200 g másla nebo margarínu, 75 g cukru, 1 vanilkový cukr, 2 vejce, 150 g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 2 lžičky strouhané čokolády nebo čokoládový prášek, rozmíchaná káva z 20 g kávy Tchibo Exclusive a 2-3 lžiček instantní kávy Tchibo Exclusive, 2 lžíce rumu

Máslo, cukr a vanil. cukr vymícháme, vmícháme vejce, mouku s práškem, čokoládu a kávu, přimícháme rum. Pečeme vafle na vaflovači a zdobíme podle chuti a vkusu.
________________________________________
Kávová cihla

Těsto: 4 vejce, 180 g krystalového cukru, 3 lžíce silné kávy Tchibo Exclusive, 180 g hrubé mouky, 1 prášek do pečiva
Krém: 300 ml mléka, 1 žloutek, 3 lžíce hrubé mouky, 1 lžička mleté kávy, 200 g másla, 200 g práškového cukru, 50 g mletých ořechů

Žloutky vyšleháme s cukrem, postupně přidáváme horkou kávu Tchibo Exclusive. Dobře vyšleháme. Postupně přimícháme sníh z bílků a mouku s práškem. Těsto vlijeme na vymazaný plech a upečeme. Z mléka, mouky a žloutku uvaříme kaši a necháme vychladnout. Potom do ní vmícháme kávu. Máslo vyšleháme s cukrem a postupně přimícháme kaši. Těsto rozkrojíme podélně na polovinu. Jednu polovinu natřeme silnou vrstvou krému, přiložíme druhou polovinu a celou cihlu potřeme zbytkem krému. Povrch posypeme ořechy. Dáme do chladu odležet a potom krájíme na řezy.
________________________________________
Kávová charlota

2 balíčky vanilkového pudingu, 1 máslo, 2-3 lžičky rozpustné kávy Tchibo Harmony, hrnek uvařené silné černé kávy, cca 0,75 l mléka, mletý cukr, nasekané lískové oříšky, šlehačka, ztužovač do šlehačky, trochu rumu, kulaté piškoty podle potřeby 2-3 sáčky

Do mléka přidáme rozpustnou kávu Tchibo Harmony a uvaříme se 2 bal. pudingu. Necháme zchladnout. Potom si rozšleháme máslo a zašleháme do něj po částech puding, mletý cukr a trochu rumu dle chuti. Do dortové formy, kterou si vyložíme alobalem nebo mikrotenovou folií skládáme piškoty namočené v uvařené černé kávě, vyskládanou vrstvu vždy potřeme krémem. Můžeme udělat 4-5 vrstev podle velikosti formy. Končíme krémem. Dáme do ledničky nejlépe do druhého dne, aby se piškoty dobře proležely. Potom si ušleháme šlehačku se ztužovačem a natřeme ji nahoru. Ozdobit můžeme podle fantazie cukrářským zdobením - kávová zrna, či jen vidličkou udělat rýhy a pokapat čokoládovým topingem.
________________________________________
Moka želé

1/2 l silné kávy Tchibo Exclusive, vanilkový cukr, 1/2 dl rumu, želatinový prášek, šlehačka počet porcí

Připravte silnou kávu Tchibo Exclusive, ve 3 lžících z ní rozpustíte želatinový prášek. Zbylou kávu oslaďte a dochuťte vanilkovým cukrem s přidáním rumu. Spojte s rozpuštěnou želatinou a vlejte do ploché nádoby. Vychlazené želé pokrájíte na kostky a podáváte se šlehačkou posypanou strouhanou čokoládou.
________________________________________
Kávovo-čokoládové koláčky

125 g másla, 50 g jemného přírodního cukru, 3 lžíce instantní kávy Tchibo Harmony, 2 lžíce teplé vody, 1 ušlehané vejce, 150 g hladké mouky, 50 g nahrubo mletých mandlí, 150 g nadrobno nasekané čokolády

Máslo s cukrem třeme, až je světlé a hladké. Kávu Tchibo Harmony rozpustíme ve vodě a vmícháme ji do utřeného másla s cukrem. Do směsi rozklepneme vejce a dobře ušleháme. Přisypeme mouku a přidáme mandle a čokoládu. Vymastíme dva plechy a daleko od sebe tvoříme na nich z těsta lžící hromádky, které hřbetem lžíce trošku zploštíme. Pečeme 15 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia, stupeň 4.
________________________________________
Coffee Parfait

200 ml mléka, 3 lžíce instantní kávy Tchibo Exclusive, 175 g cukru, 6 žloutků, 300 ml šlehačky

Mléko svaříme, odstavíme a přidáme kávu Tchibo Exclusive a polovinu cukru. Zakryjeme a necháme 10 minut stát. Žloutky s cukrem utřeme dobleda. Mléko s přísadami dáme zpět na plotnu, a když je horké, přilijeme ho trošku do vajec a dále třeme. Pak přidáme vaječnou směs do hrnce s mlékem a za stálého míchání pomalu prohříváme. Dbáme, aby se směs nevařila. Když se začne směs chytat vařečky, odstavíme ji a třeme dále až do vychladnutí. Smetanu ušleháme dotuha a vmícháme ji do kávového krému. Ten přelijeme do formy nebo do nákypové mísy, přikryjeme a 3-4 hodiny mrazíme, dokud neztuhne.
________________________________________
Bábovka s kávou a skořicí

4 vejce, 150 g másla, 150 g práškového cukru, 3 lžičky kávy Tchibo Family (nejlépe instatní), sůl, 1/2 lžičky strouhané pomerančové kůry, 1/2 lžičky mleté skořice, 300 g polohrubé mouky, 3/4 prášku do pečiva, 2 dcl mléka

Žloutky + cukr + máslo ušleháme do pěny. Přidáme kávu Tchibo Family, skořici, pomerančovou kůru a špetku soli a zašleháme. Pak přidáme mouku s kypř. práškem, mléko a promícháme. Nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. Pečeme v horkovzdušné troubě při teplotě 170 °C přibližně 40 minut. Píchnutím špejle zjistíme, zda není uvnitř syrová. Necháme mírně vychladnout na mokrém hadříku, aby se odpařila a pak vyklopíme. Necháme úplně vychladnout, pocukrujeme a nakrájíme.
________________________________________
Kávová šarlota

16 podlouhlých cukrářských piškotů, 350 ml 33% smetany, 3 PL vychlazeného mléka, 1 PL rozpustné kávy Tchibo Exclusive, 10 ml slivovice, 40 g moučkového cukru, 50 g prosátého moučkového cukru

Smetanu dáme nejméně na hodinu do chladničky řádně vychladit. Dno a strany formy na šarlotu (dortová) vyložíme podlouhlými piškoty vypuklou stranou dolů a ke kraji. Uvaříme cukrový sirup: do menšího kastrolu dáme moučkový cukr, asi 50 ml vody, necháme povařit na mírném ohni deset minut, stáhneme z ohně, ochutíme slivovicí a necháme vychladnout. Do smetany přidáme rozpustnou kávu Tchibo Exclusive, vychlazené mléko a začneme šlehat. Poté přisypeme prosátý cukr a dotuha našleháme. Piškoty v šarlotové formě zalijeme cukrovým sirupem a vršíme na ně kávovou šlehačku. Na formu položíme plochý talíř, šarlotu na něj opatrně obrátíme, chvíli počkáme, až sesedne, pak teprve formu zdvihneme. Hotový moučník zdobíme zbylou šlehačkou.
________________________________________
Kávový pudink s rumem

0,1 l silné černé kávy Tchibo Family, 200 g cukru, 200 g mandlí, 200 g másla, 5 žloutků, 200g strouhané čokolády, 0,1 l rumu, likér na vypláchnutí formy

Mandle spaříme, oloupeme, utlučeme v hmoždíři s 1 lžící cukru a 1 lžící vody. V misce umícháme do pěny máslo, žloutky a zbývající cukr, přidáme mandle, strouhanou čokoládu, rum a přecezenou silnou černou kávu Tchibo family. Hmotu upravíme do formy vypláchnuté likérem a dáme do chladničky na 12 hodin ztuhnout.
________________________________________
Moka želé

1/2 l silné kávy Tchibo Exclusive, vanilkový cukr, 1/2 dl rumu, želatinový prášek, šlehačka

Připravte silnou kávu Tchibo Exclusive, ve 3 lžících z ní rozpustíte želatinový prášek. Zbylou kávu oslaďte a dochuťte vanilkovým cukrem s přidáním rumu. Spojte s rozpuštěnou želatinou a vlejte do ploché nádoby. Vychlazené želé pokrájíte na kostky a podáváte se šlehačkou posypanou strouhanou čokoládou.
________________________________________
Kávový dort

7 žloutků, 21 dkg prosátého práškového cukru, 10 dkg hrubé pšeničné mouky, 5 dkg bramborové moučky Solamyl, 6 dkg strouhaných ořechů, 1/8 l černé kávy Tchibo Family, 10 dkg práškového cukru, 15 dkg kostkového cukru, 10 dkg práškového cukru

Do běla utřeme 7 žloutků a 21 dkg prosátého práškového cukru. Do utřeného zvolna zamícháme ze 7 bílků tuhý sníh, 10 dkg hrubé pšeničné mouky, 5 dkg bramborové moučky Solamyl, 6 dkg strouhaných ořechů a 8 zrnek mleté kávy. Těsto dáme do máslem vymazané a moukou vysypané formy a zvolna pečeme asi 1 hod. Při pečení zbytečně troubu neotvíráme. 15 dkg kostkového cukru a 1/8 l černé kávy Tchibo Family s cikorkou svaříme na nit. Do misky prosejeme 10 dkg práškového cukru a za stálého míchání přiléváme svařený cukr. Třeme tak dlouho, až se poleva leskne a kryje vařečku. Nalejeme na dort, nakloníme, aby se poleva stejnoměrně rozlila a necháme v klidu až do ztuhnutí polevy.
________________________________________
Bonbóny na stromeček

120 g másla, rum, 3 lžíce kakaa, 3 lžíce mléka, 3 lžíce medu, 3 ks vanilkového cukru, 3 lžíce instantní kávy Tchibo Family, 300 g cukru moučka

Cukr, máslo, mléko, černou kávu Tchibo Family, kakao, med a vanilkový cukr dáme do nádoby, smícháme, postavíme na oheň, a když začne směs vřít, povaříme za stálého míchání přesně 15 minut. Potom přidáme několik kapek rumu a ještě chvíli mícháme. Bavlněnou utěrku namočíme, vyždímáme, prostřeme a vyklopíme na ni uvařenou směs. Zformujeme ji do stejnoměrně silné vrstvy a asi po 10 minutách pokrájíme. Sušíme na porcelánových talířích, balíme do ozdobného papíru. Doba přípravy: 45 minut.
________________________________________
Kávové lanýže

75 g másla, 2 žloutky, 2 lžíce moučkového cukru, 250 g čokolády, 2 lžíce velmi jemně mleté kávy Tchibo Exclusive Mild, kakao

Máslo, žloutky a práškový cukr utřeme do hladka. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Kávu Tchibo Exclusive Mild a čokoládu přidáme k máslové směsi a dále třeme. Když hmota zhoustne, ještě ji prohněteme. Tvoříme kuličky, které obalujeme v kakaovém prášku.
________________________________________
Kávový puding

70g másla, 80g hladké mouky, 1/8 mléka, 1dl silné černé kávy Tchibo Family, 4 vejce, 90g cukru moučka

Máslo na plotně rozpustíme, přidáme mouku a dobře zamícháme. Za stálého míchání pomalu přiléváme mléko a silnou černou kávu Tchibo Family. Těsto vaříme tak dlouho, dokud se neodděluje od vařečky a pánve. Potom puding odstavíme a mícháme do vychladnutí. Žloutky a cukr mícháme do pěny a přidáme je k vychladlému těstu. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce ho přimícháme k pudingu. Pudingovou formu potřeme máslem, vysypeme moukou, vložíme do ní těsto a ve vařící lázni ho vaříme asi 3/4 hodiny. Uvařený puding vyklopíme z formy a podáváme s kompotem.
________________________________________
Ořechové tyčinky

5-6 bílků, 20dkg cukru moučka, 30dkg mletých ořechů, silná káva Tchibo Exclusive, pudink, Vaječný Sen od KB Likér s ořechovou příchutí, 1/8 másla, cukr krystal

Těsto: bílky a cukr moučka vyšleháme nad párou (ve vodní lázni) na tuhou hmotu. Přidáme mleté ořechy a zamícháme. Pomocí zdobičky tvarujeme na suchý plech tyčinky nebo rohlíčky - asi 120 kusů.
Krém: Uvaříme silnou kávu Tchibo Exclusive (2 odměrky kávy zalít 2 lžícemi horké vody). Ve vodě uvaříme pudink přimícháme ho i s cukrem krystal do teplé kávy a dvěma lžičkami Vaječného Snu. Vychladlou hmotu šleháme ručním šlehačem a přidáme do ní 1/8 rozměklého másla. Krém pomocí zdobičky nastříkáme na ořechové tyčinky a jejich konce pak namočíme v čokoládě.
________________________________________
Kávový dort s nádivkou

16 dkg cukru moučka, 6 vajec, 2 lžičky kávy Tchibo Exclusive, 10dkg oříšků, 4dkg strouhané housky, 4dkg hrubé mouky. Nádivka - 21dkg másla, 20 dkg cukru moučka, 2 žloutky

6 žloutků se tře, pak postupně přidáváme cukr kávu Tchibo Exclusive a oříšky. Zvolna vymícháme z 6 bílků sníh a pak přidáváme strouhanou housku a hrubou mouku. Vše se promíchá a lije se do vymazané moukou vysypané formy. Pečeme 1/2 - 3/4 hodiny. Pečený vychladlý dort se rozkrojí, potře nádivkou a polije polevou nebo šlehanou smetanou.
Nádivka - Máslo se tře a postupně přidáváme cukr a žloutky. Vše se dobře promíchá.
________________________________________
Pamlsek od babičky

Těsto - 140 g másla, 140 g cukru, 2 vejce, 100 g oříšků, lžíce Staré Myslivecké, 70 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, tuk na vymazání a mouka na vysypání formy. Krém - 60 g cukru, 2 celá vejce, 20 g škrobové moučky, káva Tchibo Family

Máslo třeme s cukrem a žloutky do pěny. Přidáme ustrouhané oříšky, Starou Mysliveckou a nakonec přidáváme střídavě sníh z bílků a mouku s práškem do pečiva. Upečeme zvolna v dobře vymazané a vysypané formě. Prochladlý dort rozřízneme a naplníme a ozdobíme kávovým krémem.
Příprava krému: Cukr, vejce, škrobovou moučku a kávu Tchibo Family (připravenou asi na množství 1dcl vody), dobře našleháme s mlékem, a ve vodní lázni uvaříme hustý krém. Mícháme jej,až vychladne,aby se neutvořil škraloup. Pak utřeme máslo s dalším uvedeným množstvím cukru a po částech vtíráme prochladlý krém. Nakonec lehce vmícháme ušlehanou smetanu.
________________________________________
Moučník z kávy a dýně

3 šálky rozmixované dýně (pyré), plechovka kondenzovaného mléka, 4 vejce, 1 šálek cukru, 1 lžička mleté skořice, 1 lžička mletého nového koření, 2 lžičky jemně mleté kávy Tchibo Exclusive

Žloutky oddělíme od bílků, žloutky našleháme a přidáme k nim dýňové pyré, kondenzované mléko, cukr, kávu a koření. Přidáme sníh z bílků a jemně promícháme. Upečeme ve formě na vdolky, prvních 15 minut v troubě vyhřáté na vysokou teplotu, poté teplotu snížíme a dopékáme přibližně 40 minut. Špejlí vyzkoušíme, zda je moučník propečený.
________________________________________
DIA kávový dort

Dort - 5 žloutků, 5 lžic horké vody, 7 tablet sacharínu, 180 g polohrubé mouky, 2 lžíce kávy Tchibo Family, 1/2 prášku do pečiva, 2 velká kyselá jablka, 5 bílků. Poleva - 100 g dia čokolády, 40 g ztuženého tuku, dia marmeláda

Dort - V horké vodě rozpustíme tablety sacharínu, zašleháme žloutky, vmícháme mouku s kávou Tchibo Exclusive a práškem do pečiva. Přidáme oloupaná, nahrubo nastrouhaná jablka a nakonec pevný sníh z bílků. Těsto upečeme v dortové formě.
Poleva - Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a tuk a třeme do lesku. Dort rozkrojíme, spodní díl potřeme dia marmeládou, spojíme, vrchní díl potáhneme polevou, kterou uhladíme nožem. Nakonec můžeme posypat hrubě sekanými ořechy.
________________________________________
Kávový ořechový dort

8 vajec, 120 g moučkového cukru, 70 g mletých ořechů, 30 g strouhanky, 30 g mleté kávy Tchibo Family, 50 g hrubé mouky

Žloutky s cukrem umícháme do pěny, přidáme ořechy, strouhanku, kávu, tuhý sníh ušlehaný z bílků, mouku a všechno zlehka promícháme. Dortovou formu vymažeme a vysypeme moukou, dáme do ní těsto a ve vyhřáté troubě pomalu upečeme. Upečený a vychladlý dort rozřízneme, spojíme náplní.
________________________________________
Italský dezert

Jeden upečený korpus z třeného těsta, 500 g tvarohu, 2 polévkové lžíce smetany, 60 g cukru, 3 polévkové lžíce pomerančového likéru, 3 polévkové lžíce nasekaného kandovaného ovoce, 50 g jemné hořké čokolády, 300 g čokolády na vaření, 6 polévkových lžic silné kávy Tchibo Exclusive, 250 g másla, kandované ovoce na ozdobu podle vlastního uvážení.

Upečený hranol z třeného těsta necháme vychladnout, odřízneme kolem dokola kůrku a třikrát ho vodorovně překrojíme na 4 plátky. Tvaroh prolisujeme a utřeme s cukrem, smetanou a pomerančovým likérem dohladka . Přidáme nasekané kandované ovoce a na větší kousky nakrájenou hořkou čokoládu. Tři plátky korpusu potřeme tvarohovou náplní a položíme na sebe. Navrch položíme čtvrtý plát a trochu přimáčkneme k ostatním. Necháme v chladničce 2 hodiny odpočívat. Čokoládu na vaření nakrájíme na kousky a při nízké teplotě rozpustíme v kávě. Do rozpuštěné čokolády přidáme po částech máslo a utřeme hladký krém. Čokoládový krém dáme do chladničky ztuhnout, ale jen tak, aby se dal natírat. Povrch korpusu natřeme čokoládovým krémem, zbylý krém naplníme do cukrářského sáčku s hvězdicovitým tvořítkem a na povrch zákusku nastříkáme girlandové ozdoby, které ještě můžeme přizdobit kousky kandovaného ovoce. Dort vložíme do alobalu a na jeden den dáme do chladničky uležet.
________________________________________
Šlehačkové pohlazení

100 g másla, 8 vajec, 250 g moučkového cukru, špetka soli, 150 g hladké mouky, instantní káva Tchibo Exclusive, Stará myslivecká

Máslo rozpusťte a nechte vychladnout. Vejce, cukr, sůl šlehejte v horké vodní lázni až do zhoustnutí. Přendejte do studené vodní lázně a šlehejte do vychladnutí. Pak vmíchejte mouku a nakonec rozpuštěné máslo. Těsto vlijte do dortové formy (průměr 26cm), Upečte korpus, nechte vychladnout a vyjměte z formy. Korpus podélně rozřízněte a pokapejte Starou mysliveckou. Ze šlehačky, moučkového cukru a kávy ušlehejte tuhou kávovou šlehačku, část si dejte stranou a použijte na zdobení. Dort naplňte kávovou šlehačkou, potřete po stranách a ozdobte. Posypte mandlovými lístky a dozdobte kávovými zrnky.
________________________________________
Kávové kousky

120 g ořechových jader nebo mandlí, 1 lžička jemně mleté kávy Tchibo Exclusive Mild, 2 bílky, 3 lžíce medu, tuk na vymazání plechu

Do misky nasypeme jemně nastrouhaná jádra ořechů nebo mandlí a přidáme mletou kávu. Z bílků ušleháme pevný sníh, do kterého po lžičkách zašleháme tekutý med. Tuhý sníh přidáme k ostatním surovinám a promícháme. Na tukem dobře vymazaném plechu tvoříme lžičkou malé hromádky nebo na vále posypaném nastrouhanými jádry ořechů vytvarujeme silnější plát těsta, ze kterého vykrajujeme formičkou rohlíčky. Plech vyložíme do mírně vyhřáté trouby a rohlíčky zvolna pečeme - sušíme. Místo kávové příchuti můžeme připravit rohlíčky skořicové nebo kakaové.
________________________________________
Ananasový pohár s kávou

ananasový kompot (446 ml), 2 lžíce rumu, 500 g plnotučného tvarohu, hotová čokoládová omáčka, 4 lžíce kokosových lupínků, Instantní káva Tchibo Harmony na posypání

Kompot vyklopíme na síto a šťávu zachytíme. Ananas nakrájíme na kousky, zakapeme rumem a necháme asi 10 minut odležet. Tvaroh a 6 lžic ananasové šťávy utřeme dohladka. Do dezertních pohárů rozdělíme utřený tvaroh, ananas, podle chuti přelijeme čokoládovou omáčkou a posypeme kokosovými lupínky. V neposlední řadě jemně posypeme kávou.
________________________________________
Kávový věnec se šlehačkou

7 vajec, 125 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 25 g polohrubé mouky, 1 zarovnaná lžička kypřicího prášku, 150 g mletých lískových oříšků, 150 g tekuté čokoládové polevy. Náplň - 3 lžičky instantní kávy Tchibo Exclusive Mild, 600 ml smetany, 3 balíčky ztužovače, 2 balíčky vanilkového cukru, 50 g mléčné čokolády s kávovou příchutí. Na ozdobu - 50 g mléčné čokolády s kávovou příchutí.

Troubu vyhřejeme na 175 °C. Vejce, cukr a vanilkový cukr šleháme 8 min. do pěny. Smícháme mouku s kypřicím práškem, nasypeme na oříšky a promícháme. Směs a polevu vmícháme do žloutkové pěny. Formu o průměru 24 cm vymažeme tukem, vysypeme moukou a naplníme těstem. Povrch uhladíme a pečeme asi 50 minut. Vyklopíme a necháme vychladnout. Podélně překrojíme. Instantní kávu Tchibo Exclusive Mild rozpustíme ve 2 lžících horké vody. Ušleháme smetanu s cukrem, vanilkovým cukrem a ztužovačem. Čokoládu nasekáme, vmícháme do 1/3 kávové šlehačky a potřeme jí spodní díl věnce. Přiklopíme vrchní díl, celý věnec potřeme zbylou šlehačkou, dáme chladit. Před podáváním ozdobíme nakrájenou čokoládou.
________________________________________
Čokoládové doutníky

125 g másla, 1 sáček piškotů, 2 lžíce kakaa, 1 sáček želé bonbonů, 2 lžíce rumu,
15 dkg cukru, 2 lžíce kávy Tchibo Exclusive Mild, čokoláda, tuk

Nameleme piškoty a dáme do mísy. Nakrájíme máslo a dáme do mísy s piškoty, přidáme cukr, 2 lžičky kakaa, rumu a kávy Tchibo Exclusive Mild. Potom zamícháme vzniklé těsto.
Nakrájíme bonbony na kostičky a přidáme do mísy a zamícháme. Ohřejeme čokoládu. Ze zamíchaného těsta uděláme ruličky a namočíme do čokolády a hned vytáhneme
a necháme ztuhnout.
________________________________________
Vlašský ořech v kávě

25 dkg mletých ořechů, 15 dkg moučkového cukru, 1 lžíce zavařeniny (meruňková apod.), 1 lžíce studené černé kávy Tchibo Exclusive

Všechny suroviny smícháme, vypracujeme těsto. Do kousků těsta vložíme vždy půlku vlašského ořechu, vytvarujeme jako kávová zrna a necháme na vále hodinu proschnout. Polijeme hustou kávovou polevou - utřeme 20 dkg moučkového prosetého cukru s potřebným množstvím horké silné černé kávy Tchibo Exclusive.
________________________________________
Rumák od paní Fišerové z Prahy 9

Piškoty, rum a krém - 250 ml smetany, 250 ml mléka, 1 lžíce instatntní kávy Tchibo Exclusive, vanilkový cukr, 1 lžíce cukru, 2 lžíce polohrubé mouky, 2 žloutky

Smetanu a mléko nalijeme do hrnce, přidáme cukr a vanilkový cukr, instantní kávu Tchibo Exclusive, rozšlehané žloutky a vmícháme mouku. Směs krátce povaříme. Piškoty smočíme v rumu a naskládáme jednu vrstvu na dno misky. Přidáme vrstvu krému, opět vrstvu namočených piškotů, krém ... Dáme přes noc do lednice, před podáním ozdobíme kopcem ušlehané šlehačky.
________________________________________
Kávové kuličky

2 žloutky, 2 lžíce moučkového cukru, 75 g másla, 250 g čokolády, 2 lžíce mleté kávy Tchibo Exclusive Mild, kakao

Máslo, žloutky a práškový cukr utřeme do hladka. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Kávu a čokoládu přidáme k máslové směsi a dále třeme. Když hmota zhoustne, ještě ji prohněteme. Pak utvoříme kuličky a obalujeme je v kakaovém prášku.
________________________________________
Mramorový jogurtový koláč

250 ml bílého jogurtu (kelímek slouží jako odměrka), 2 kelímky polohrubé mouky, 3/4 kelímku oleje, 2-3 vejce (podle velikosti), 1 prášek do pečiva, 2 lžíce instantní kávy Tchibo Family, 3 lžíce instantního kakaa, čokoládová poleva, kokos, mandle, oříšky - na ozdobu

Všechny ingredience našleháme, kromě kakaa a kávy. Těsto rozdělíme na dvě části. Jednu část necháme světlou a do druhé dáme kakao a kávu. Postupně naléváme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péci. Po upečení polijeme čokoládovou polevou a ozdobíme podle své fantazie.
________________________________________
Čokoládový dort s ořechy

230 g másla, 100 g cukru krupice, 1 ks vanilkového cukru, 6 ks vajec, 1 lžička rozpustné kávy Tchibo Exclusive, 1 lžíce amaretta, 150 g mandlí, 150 g vlašských ořechů, 300 g čokolády na vaření, 1 lžička kakaa, špetka soli, tuk a hrubá mouka na vymazání formy, 150 ml smetany na šlehání, jahody a karamelové ozdoby na zdobení

Rozměklé máslo, cukr a vanilkový cukr utřeme dohladka, pak postupně přidáme žloutky a kávu rozpuštěnou v amarettu. Do máslové hmoty vmícháme jemně nastrouhané mandle, ořechy a čokoládu na vaření a nakonec přisypeme kakao. Z bílků a špetky soli vyšleháme pevný sníh a velmi opatrně ho vmícháme do těsta. Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Těsto nalijeme do formy, na povrchu uhladíme. Formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 175 oC asi jednu hodinu. Upečený dort necháme vychladnout a potom ho ještě nazdobíme šlehačkou, jahodami a karamelovými ozdobami.
________________________________________
Kyprá mocca roláda

7 lžic hladké mouky, 2 lžíce kakaa, 2 lžičky instantní kávy Tchibo Exclusive, 2 lžičky prášku do pečiva, 3 bílky, 1/2 hrnku pískového cukru, 3 žloutky, 2 lžíce horkého mléka, 1 lžíce pískového cukru, 1 hrnek smetany ke šlehání, 1 lžička instantní kávy Tchibo Exclusive, 1/2 hrnku mandlových lupínků, čokoládové hoblinky na ozdobu

Troubu předehřejeme na 200°C. Plech s vyššími okraji o rozměrech asi 25 x 30 cm vyložíme papírem na pečení. Do mísy prosejeme mouku s kakaem, kávou a kypřícím práškem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a za stálého šlehání postupně přidáváme cukr. Šleháme, až je sníh lesklý a tuhý. Žloutky rozšleháme a zlehka je vmícháme do sněhu. Pak střídavě přimícháváme mouku s kakaem, kávou a kypřícím práškem a mléko. Těsto rovnoměrně rozetřeme na připravený plech a povrch uhladíme. Pečeme 8 minut, až okraje zezlátnou. Nachystáme si papír na pečení a posypeme ho cukrem. Na něj překlopíme upečené těsto a necháme 1 minutu zchladit. Pak z něj papír na pečení, na němž se těsto peklo, stáhneme, okraje zarovnáme pilkovým nožem a roládu pomocí papíru opatrně svineme a necháme 5 minut, až vychladne.

Vychlazenou smetanu na šlehání ušleháme s instantní kávou Tchibo Exclusive a vmícháme větší část rozdrcených čokoládových hoblinek a mandlových lupínků. Roládu opatrně rozvineme, potřeme větší částí šlehačky a pomocí papíru opět srolujeme a přeneseme na mísu. Ozdobíme zbylou šlehačkou a čokoládovými hoblinkami a mandlovými lupínky.
________________________________________
Kávový dort s vaječným koňakem

6 vajec, 150 g cukru krupice, 1 prášek do pečiva, 250 g másla, 300 g polohrubé mouky, 1 lžička citrónové kůry, 1 dl Vaječného snu od firmy KB likér, 1 dl silné kávy Tchibo Family, 3 lžíce kakaa, 1 instantní kávový krém, ovoce na ozdobu (kiwi, jahoda, mandarinka)

Vyšleháme máslo s cukrem a vejci (můžeme přidat kávové aroma). Do hmoty přisypeme prosetou mouku smíchanou s práškem do pečiva a citrónovou kůru. Lehce obracením zamícháme a těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Smícháme horkou kávu Tchibo Family s vaječným likérem a kakaem, a polijeme těsto. Špejlí lehce promícháme a pečeme asi 25 minut (podle výšky těsta). Upečený korpus potřeme kávovým krémem a ozdobíme ovocem.
________________________________________
Kávový dort s mandlemi

Suroviny na dortovou formu o průměru 26 cm:
7 žloutků, 250 g mletých mandlí, 7 bílků, 80 g cukru, 3 polévkové lžíce višňové marmelády, 190 ml mléka, 100 g cukru, 1 sáčku pudinkového prášku s vanilkovou příchutí, 2 žloutky, 150 g másla, 3 čajové lžičky instantní kávy Tchibo Exclusive, čokoládová a kávová zrnka a mandle na ozdobu, máslo na vymazání formy.

Dno dortové formy vymažeme máslem. Troubu vyhřejeme na 190°C. Žloutky utřeme do pěny a přidáme polovinu mandlí. Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh a s druhou polovinou mandlí zamícháme k utřeným žloutkům. Těsto dáme do formy a pečeme na druhé příčce odspodu 35 až 45 minut. Vychladlý dort necháme aspoň 12 hodin uležet, potom vodorovně překrojíme a potřeme višňovou marmeládou. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink a necháme za občasného promíchání vychladnout.Máslo s kávovým práškem utřeme do pěny a po lžičkách přidáváme do vychladlého pudinku. Celý dort potřeme máslovým krémem. Zbylým krémem, čokoládovými a kávovými zrnky a mandlemi dort ozdobíme.
________________________________________
Kávový perník s ořechy

Tuk, rozinky, 750 g hladké mouky, prášek do pečiva, 250 g medu, 180 g cukru krupice, ořechy, 1/2 lžičky perníkového koření, 250 ml bílé kávy, instantní káva Tchibo Family

Med s cukrem rozpustíme v bílé kávě s několika lžičkami černé kávy. Po vychladnutí zaděláme touto tekutinou mouku, do níž jsme proseli prášek do pečiva a perníkové koření. Ne příliš tuhé těsto vylijeme do vymazaného a vysypaného pekáče. Povrch posázíme rozinkami a ořechy. Pečeme ve vyhřáté troubě, píchnutím špejle zjistíme, zda je moučník hotový. Doba přípravy: 60 minut.
________________________________________
Jablkový dort sypaný kávou

10 jablek, 1 vanilkový pudink, 1 vanilkový cukr, 1 hrnek krystalového cukru, piškoty, instantní káva Tchibo Exclusive, šlehačka

Nastrouháme jablíčka na hrubo, do toho vysypeme puding, vanilkový cukr, osladíme dle vlastní chuti a to převaříme tak, aby nám to zhoustlo. Potom do připravené směsi nasypeme piškoty, dáme vše do dortové formy a necháme zchladnout. Nakonec dortík posypeme kávou Tchibo Exclusive a ozdobíme šlehačkou.
________________________________________
Kuře na kávě

4 kuřecí prsa, 6 lžiček instantní kávy Tchibo Family, olej, sterilovaný hrášek a kukuřice, 4 ks žampiony, sojová omáčka (sladká), 2dcl bílého vína, kari koření, rýže na přílohu, sůl, pepř


Maso nakrájíme na nudličky pokapeme sojovou omáčkou a olejem necháme odležet 30 minut v chladu, instantní kávu Tchibo Family rozpustíme v 0,3 l studené vody, maso orestujeme na pánvi podlijeme vínem necháme 10 minut dusit, přidáme hrášek a kukuřici a nakrájené žampiony dále dusíme 5 min. nalijeme sklenici s kávou Tchibo Family a dusíme, podle chuti osolíme a opepříme, rýži dáme vařit a přidáme do ní 2 lžičky kari kořeni. Výsledkem našeho snažení tentokrát nebude moučník, ale poněkud netradiční hlavní jídlo. Podáváme se zeleninovou oblohou.
________________________________________
Plněné broskve

4 půlky kompotovaných broskví, 2 zakysané smetany, 1 lžíce instantní kávy Tchibo Exklusive, 1 lžíce cukru, 2 lžičky brusinkového kompotu (nemusí být, ale je to fakt dobrota), 1 lžíce mletých ořechů, 2 lžičky rumu

Na dva talířky dáme po dvou půlkách broskví, důlky naplníme brusinkami. Do obou kelímků zakysané smetany zamícháme instantní kávu, zakápneme rumem, aby se káva rozpustila a promícháme. Takto ochucenou směsí naplníme broskve, zasypeme skořicí nebo ořechy.
________________________________________
Dezert s nádechem tiramisu

200 g dětských piškotů, 500 g sýru Ricotta nebo nízkotučného tvarohu, 2 šlehačky, 200 g moučkového cukru, sklenka Staré Myslivecké, kakao, 1 dl překapávané kávy Tchibo Gran Café

Šlehačku promícháme s ricottou(nebo nízkotučným tvarohem) oslazenou umělým sladidlem a trochou kávy. Do zbylé kávy se Starou Mysliveckou namáčíme piškoty a skládáme je do vhodné nádoby. Na ně rozdělíme část krému a dále tvoříme střídavě vrstvu namočených piškotů a krému. Poslední krémovou vrstvu uhladíme a posypeme kakaem. Před podáváním necháme vychladit.
________________________________________
Nepečené kávové roládky

Těsto:125 g mletých piškotů, 50 g moučkového cukru, 50 g mletých ořechů, 1 lžíce kakaa, 50 g másla, 1 vejce, 1 lžíce rumu, 3 lžíce silné instantní kávy Tchibo Exclusive
Krém: 100 g másla, 30 g moučkového cukru, vanilkový cukr, 1 žloutek, 5 kapek rumové tresti, 1 lžíce nakrájeného kandovaného ovoce

Mleté piškoty, ořechy a kakao smícháme v míse a přidáme moučkový cukr, máslo, vejce, rum a nakonec dle hustoty kávu. Vypracujeme vláčné těsto a necháme odpočinout v chladu. Mezitím si připravíme krém. Utřeme máslo s cukrem a žloutkem a po kapkách přimícháme rumovou tresť a nakonec nadrobno nakrájené kandované ovoce. Těsto rozdělíme na dvě části a rozválíme na obdélník. Potřeme krémem a pomocí alobalu svineme jako závin. Nakonec rolády vyválíme v nasekaných oříškách a dáme na 1 den ztuhnout do lednice. Po ztuhnutí krájíme na plátky.
________________________________________
Lehké mokka kousky

3 bílky, 200 g krystalového cukru, 20 g škrobové moučky, 200 g mletých ořechů, dvě lžičky instantní kávy Tchibo Exclusive, půl lžičky mleté skořice, dortové oplatky

Bílky s cukrem nad parou ušleháme do tuha. Dvě lžičky této hmoty si odložíme. Do zbývající přidáme ořechy, kávu, skořici, škrobovou moučku a zlehka vše promícháme. Z dortových oplatků vykrojíme pomocí sklenice kolečka, na které dáme připravenou hmotu s ořechy a ozdobíme čepičkou ze zbylé bílé hmoty. Pokládáme na plech vystlaný papírem na pečení a pečeme při teplotě 150 stupňů. Zdobíme strouhanou čokoládou.
________________________________________
JOGURT PRO KAFAŘE - PRVNÍ POMOC

1 bílý smetanový jogurt, domácí marmeláda (dle obliby), rozpustná káva Tchibo Exclusive, piškoty

Do misky (nejlépe skleněné nebo keramické), nasypeme pár piškotů (asi 5 ks - dle obliby), přidáme lžíci domácí marmelády a smetanový jogurt. Poté posypeme rozpustou kávou tak, aby se mírně rozpustila v jogurtu.
________________________________________
NEDĚLNÍ BUCHTA

1 kefír, 1 vejce, 0,5 skleničky oleje, 2 skleničky cukru, 3 skleničky polohrubé mouky, 2 lžičky kakaa, 1 lžička jedlé sody, 2 lžičky kávy Tchibo Exclusive

Všechny ingredience smícháme a dáme na plech. Pečeme asi 30 min. při 170oC. Po upečení buchtu polijeme čokoládovou polevou.

Tip: na závěr můžeme posypat i kokosem.
________________________________________
Kávové soufflé s čokoládou

2 lžíce krystalového cukru, 1 šálku kakaa, 1 šálku horké vody, 3 lžíce instantní kávy Tchibo Exclusive, 2 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, 3 šálku cukru, 3 šálku mléka, 4 bílky, moučkový cukr na posypání, olej na vymazání misek, sůl

Smícháme kakao, vodu, instantní kávu a zahřejeme, až se kakao a káva rozpustí. Rozehřejeme máslo, přidáme mouku a při mírné teplotě mícháme asi 2-3 minuty. Poté přilijeme mléko a vsypeme 1 šálku cukru. Za stálého míchání vaříme asi 2-3 minuty a odstavíme. Přilijeme kakaovou směs a promícháme. Bílky ušleháme se solí do pevného sněhu, do kterého vmícháme zbylý cukr a šleháme až do jeho rozpuštění. Sníh zlehka promícháme s mírně prochladlou kakaovou směsí. Zapékací misky vymažeme olejem, vysypeme asi do poloviny cukrem a naplníme promíchanou směsí. Misky dáme na plech a v předehřáté troubě pečeme při mírné teplotě 15-20 minut podle velikosti misek. Hotové soufflé pocukrujeme a podáváme.
________________________________________
Kávové koláčky s mandlemi a čokoládou

125 g másla, 50 g jemného přírodního cukru, 3 lžíce instatní kávy Tchibo Exclusive, 2 lžíce teplé vody, 1 ušlehané vejce, 150 g hladké mouky, 50 g nahrubo mletých mandlí, 150 g nadrobno nasekané čokolády

Máslo s cukrem třeme, až je světlé a hladké. Kávu rozpustíme ve vodě a vmícháme ji do utřeného másla s cukrem. Do směsi rozklepneme vejce a dobře ušleháme. Přisypeme mouku a přidáme mandle a čokoládu. Vymastíme dva plechy a daleko od sebe tvoříme na nich z těsta lžící hromádky, které hřbetem lžíce trošku zploštíme. Pečeme 15 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia, stupeň 4.
________________________________________
Kávové pusinky se zmrzlinou

Suroviny na 15 pusinek:
1 l bílků (asi z 8 vajec), 375 g cukru, 30 g škrobové moučky, 1 polévkové lžíce instantní kávy Tchibo Exclusive, 1 l smetany ke šlehání, 3 polévkové lžíce cukru, 200 g kompotovaných višní, 2 dávky rodinného balení vanilkové zmrzliny, pergamenový papír na plech.

Plech na pečení vyložíme pergamenovým papírem. Troubu vyhřejeme na 100 °C. Z bílku a poloviny cukru ušleháme pevný sníh. Do sněhu přidáme zbytek cukru a škrobovou moučku. Sněhem naplníme cukrářský sáček opatřený hvězdicovým tvořítkem a nastříkáme na plech 15 růžic. Růžice sušíme na prostřední příčce trouby při pootevřených dvířkách 8 hodin. Kávový prášek rozpustíme v 1 polévkové lžíci horké vody a necháme vychladnout. Ze smetany a cukru ušleháme pevnou šlehačku a přidáme do ní kávu. Z kávové šlehačky nastříkáme cukrářským sáčkem s hvězdicovým tvořítkem na pusinky šlehačková kolečka. Vložíme do nich několik odkapaných višní a kopeček vanilkové zmrzliny. Povrch ozdobíme ještě několika višněmi.
________________________________________
Opilé kávové řezy

6 vajec, 150 g krystal.cukru, 1 prášek do pečiva, 300 g polohrubé mouky, 250 g másla, 1 lžička citrónové kůry, 1 dcl vaječného koňaku, 1 dcl silné kávy Tchibo Exclusive, 3 lžíce kakaa, 1 instantní kávový krém, ovoce na ozdobení

Vyšleháme máslo s cukrem a vejci (můžeme přidat kávové aroma). Do hmoty přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a citrónovou kůru. Zamícháme a těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu. Smícháme horkou kávu s vaječným koňakem a kakaem a polijeme těsto. Špejlí lehce promícháme a pečeme asi 25 minut. Upečené těsto potřeme kávovým krémem a zdobíme ovocem.
________________________________________
Zakysaný dort s kávou

150 g kulatých piškotů, 3 ks kelímky zakysané smetany, 2 ks banány, 3 ks kiwi, 2 kávové lžičky instantní kávy Tchibo Exclusive

Na dno dortové formy rozložíme piškoty, potřeme je porcí zakysané smetany z jednoho kelímku, ve kterém je rozmíchaná 1 kávová lžička instantní kávy Tchibo Exclusive, na ni poklademe na kolečka nakrájený banán. Piškoty naskládáme také po celém obvodu dortové formy. Poté naskládáme další vrstvu piškotů, které potřeme zakysanou smetanou (opět 1 kelímek, ale bez kávy), naskládáme na kolečka nakrájené kiwi, opět poskládáme piškoty po obvodu formy a dáme poslední vrstvu piškotů, kterou potřeme zakysanou smetanou, ve kterém je rozmíchaná 1 kávová lžička instantní kávy Tchibo Exclusive. Na ni poklademe na kolečka nakrájený banán a kiwi.

Tip: Dortík je ještě chutnější, pokud jej před podáváním pokapeme rozehřátou čokoládou nebo vaječným koňakem. A nebo také obojím.
________________________________________
Kávové řezy

Instantní káva Tchibo Exclusive Mild (dle chuti), 20 dkg másla, 10 dkg moučkového cukru, 1 balení máslových sušenek (nejlépe sušenek BeBe)

Máslo vyšleháme s cukrem a dle chuti ochutíme instantní kávou Tchibo Exclusive Mild, získáme hladký krém, kterým mažeme jednotlivé sušenky a slepujeme k sobě, získáme tak obdélníkový tvar, který celý obmažeme zbytkem krému. Poté zabalíme do alobalu a necháme přes noc odležet v lednici, další den krájíme řezy.
________________________________________
Kávový dezert

6 dcl mléka, 50 g hladké mouky, 20 g kakaa, 80 g krystalového cukru, 1 žloutek, 1 vanilinový cukr, 50 g másla, 4 velké piškoty, 1 dcl silné černé kávy Tchibo Exclusive, 3 cl rumu, 2 dcl šlehané smetany

Polovinu mléka dáme vařit. Do druhé části studeného mléka rozšleháme mouku, kakao, žloutek a za stálého míchání přilijeme k vařícímu mléku. Potom přidáme krystalový cukr, vanilinový cukr a uvaříme do zhustnutí. K polovychladlému krému přimícháme máslo. Do mističek vložíme piškoty namočené v černé kávě smíchané s rumem. Zalijeme krémem a zdobíme šlehačkou.
________________________________________
Kávový mls

6 dcl mléka, 5 dkg hladké mouky, 2 dkg kakaa, 1 žloutek, 10 dkg krystalového cukru, vanilkový cukr, 5 dkg másla, 8 dkg piškotů, silná káva, rum, šlehačka

V mléce rozmícháme mouku, kakao, žloutek, krystalový cukr, vanilkový cukr a uvaříme hustou kaši. Když kaše vychladne, přimícháme máslo a připravíme si papírové košíčky. Na dno dáme piškoty namočené v kávě s trochou rumu a na ně nalijeme vychladlý krém. Každou porci ozdobíme šlehačkou, případně ovocem a čokoládou.
________________________________________
Dezert z mražené kávy

125 g moučkového cukru, 125 ml vychlazené kávy Tchibo Exclusive Mild, 600 ml hustého jogurtu, 125 g měkkého tvarohu, 3 lžíce cointreau, 2 lžíce řídkého medu

V připravené kávě rozpustíme cukr a necháme vychladnout. Přimícháme a řádně promícháme ostatní přísady a dáme mrazit do zakryté nádoby.
________________________________________
Kávová bábovka s mandlemi

4 lžičky instantní kávy Tchibo Exclusive, 250 g másla, 500 g cukru, 1 vanilkový cukr, 4 vejce, 125 g sekaných mandlí, 375 g polohrubé mouky, 1 vrchovatá lžička prášku do pečiva, nastrouhaná kůra z 1 citrónu, 50 g kakaa

1/4 l horké vody zalijeme a rozpustíme kávu. Změklé máslo, cukr a vanilkový cukr ušleháme do pěny. Postupně přidáváme žloutky a pomalu přiléváme vychlazenou kávu. Mouku prosejeme a promícháme s práškem do pečiva a přimícháme do směsi. Nakonec přidáme sekané mandle a citrónovou kůru. V malém množství teplé vody rozmícháme kakao a přilijeme do těsta. Bábovkovou formu důkladně vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou a vlijeme do ní připravenou hmotu a uhladíme. Formu vložíme do předem vyhřáté trouby a pomalu pečeme asi 90 minut. Hotovou bábovku vyklopíme na kuchyňskou mřížku, pocukrujeme a necháme vychladnout.
________________________________________
Mandlové piškotky

65 g másla, 6 lžic vody, 20 g hladké mouky, 200 g čokolády, 150 g mandlí, 4 ks bílků, 1 balíček vanilkového cukru, citrónová kůra, 150 g pískového cukru, 50 g cukru moučka, 50 g margarínu, 20 g kukuřičného škrobu, 1 lžička instantní kávy Tchibo Exclusive

Troubu si předehřejeme na 180 oC. Ušleháme si sníh z bílků a přidáváme do něj po částech cukr. Nastrouháme citronovou kůru, také vmícháme nastrouhané mandle, hladkou mouku, kukuřičný škrob a vanilkový cukr. Instantní kávu rozmícháme v trošce vody a vše smícháme dohromady. Nakonec vmícháme i změklé máslo a margarín, vznikne nám hladké těsto. Na plech klademe kopečky těsta, dost daleko od sebe, aby se nespekly. Pečeme v troubě asi 15 minut. Hotové piškoty necháme vychladnout. Zatím si ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu, postupně do ní vmícháváme cukr moučkový a horkou vodu. Směs rozšleháme. Piškoty pak namáčíme do polevy do 1/3, necháme zaschnout. Doba přípravy: 45 minut.
________________________________________
Kávové osvěžení

1/2 balíčku kávového pudinku, cukr dle chuti, 1 ks žloutku, 1/4 l mléka, 250 g měkkého tvarohu, instantní káva Tchibo Exclusive Mild, ořechy, ovoce, šlehačka na ozdobu

Mléko smícháme s cukrem a pudinkovým práškem a za stálého míchání uvaříme pudink. Tvaroh rozmícháme s trochou mléka, žloutkem a cukrem dohladka. Vmícháme vychladlý pudink a podle chuti přidáme několik lžiček studené kávy. Krém nalijeme do skleniček, ozdobíme ovocem a oříšky a podáváme vychlazený se šlehačkou a kávou. Doba přípravy: 35 minut.
________________________________________
Kávové lanýžky

300 g mléčné čokolády, 100 ml smetany, 30 g másla, 30 g kokosového tuku, 4 lžíce likéru Mozart, 2 lžičky instantní kávy Tchibo Exclusive, 50 g kakaa, 25 g moučkového cukru, čokoládová kávová zrnka

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Smetanu svaříme, sejmeme z ohně, přidáme máslo a kokosový tuk, vmícháme likér a instantní kávu. Čokoládu vyšleháme se smetanovou směsí dohladka. Pečící plech vyložíme fólií. Alobalem ohraničíme obdélník o velikosti 25 x 20 cm. Hmotu pro lanýžky natřeme na fólii. Další fólii přiložíme a chladíme přibližně 24 hodin. Vychlazenou hmotu nakrájíme na 1 cm velké kostičky, z nichž ručně tvarujeme kuličky. Kakao smícháme s moučkovým cukrem. Připravené kuličky obalíme v této směsi. Kuličky poskládáme do košíčků a na střed každé umístíme jedno čoko-kávové zrnko jako ozdobu. Hotové pamlsky dáme do chladu.
________________________________________
Terčová roláda

80 g máslo, 2 lžíce rumu, 2 lžíce kakaa, 250 ml mléka, 2 lžíce kokosu, 3 lžíce kávy Tchibo Grand Café, cukr písek, 1 ks vanilkového pudinku, 80 g cukru moučka, 250 g sušenek

Z mléka, pudinku, pískového a vanilkového cukru uvaříme hustý pudink. Do horkého pudinku vmícháme máslo a za občasného míchání necháme vychladnout. Sušenky nastrouháme, přidáme změklé máslo, kokos, cukr, kávu, kakao, rum a pár kapek citrónové šťávy. Umícháme hmotu, kterou vyválíme na obdélník. Potřeme ho krémem, svineme, zabalíme do alobalu a uložíme do chladna ztuhnout. Po ztuhnutí krájíme na plátky. Doba přípravy: 45 minut.
________________________________________
Velikonoční dort se šlehačkou

Dortová forma o průměru 26 cm, 100 g másla, 50 g cukru, 1 vejce, 1 polévková lžíce vody, 100 g mletých lískových oříšků, 150 g polohrubé mouky, 8 plátků bílé želatiny, 6 čajových lžiček instantní kávy Tchibo Exclusive Mild, 1/4 l horké vody, 2 žloutky, 125 g cukru, 4 cl koňaku, 2 bílky, 3/8 l smetany ke šlehání, 2 čajové lžičky nasekaných pistácií, 12 cukrátek jako velikonoční vajíčka

Z másla, cukru, vajec, vody, lískových oříšků a prosáté mouky vypracujeme těsto. Zabalíme do alobalu a dáme na 2 hodiny do chladničky odpočívat. Troubu vyhřejeme na 200 °C. Těsto vyválíme na plát a vyložíme jím dno a boky dortové formy. Pečeme 15 minut na prostřední příčce trouby. Necháme vychladnout. Želatinu namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Z horké vody a instantní kávy Tchibo Exclusive Mild připravíme kávu. Dobře vymačkanou želatinu rozpustíme v kávě. Žloutky s cukrem utřeme do pěny a přidáme vychladlou kávu se želatinou a koňak. Z bílků ušleháme pevný sníh a ze smetany na pevnou šlehačku. Sníh z bílků a dvě třetiny šlehačky smícháme s kávovou směsí na kávový krém. Dortový korpus naplníme kávovým krémem a povrch zdobíme zbylou šlehačkou, nasekanými pistáciemi a cukrovinkami velikonočních vajíček. Dort nakrájíme na 12 dílů.
________________________________________
Tiramisu

300 g lučiny, 3 vejce, 150 ml smetany na šlehání, 1 ztužovač šlehačky, 1 vanilkový cukr, 100 g krupicového cukru, 2 sáčky kulatých dětských piškotů, 4 lžíce mandlového likéru, 4 lžíce silné instantní kávy Tchibo Exclusive, 2 lžíce granulovaného kakaa.

Lučinu, žloutky, krupicový a vanilkový cukr utřeme do pěny, vmícháme šlehačku ušlehanou se ztužovačem do tuha. Do hranatého pekáče položíme vrstvu piškotů a ty pokapeme kávou a likérem. Potřeme vrstvou krému a opět pokračujeme piškoty. Tyto vrstvy střídáme, dokud nespotřebujeme všechny suroviny. Končíme vrstvou krémovou, kterou posypeme kakaem a vše necháme přes noc ztuhnout v chladničce a před podáváním nakrájíme na kostky.
________________________________________
Černobílá roláda nepečená

100 g strouhaných ořechů, 250 g rozdrobených dětských piškotů, 100 g moučkového cukru, 2 lžíce kakaového prášku, 100 g rostlinného tuku, 2 vejce, 6 lžic silné kávy Tchibo Exclusive Mild, 2 lžíce rumu.

Krém : 200 g másla, 70 g moučkového cukru, 1 žloutek, 2 lžíce rumu, alobal.

V míse smícháme ořechy, piškoty, cukr, kakao, rozpuštěný rostlinný tuk, vejce, kávu a rum. Směs dobře propracujeme a pak ji na alobalu rozválíme na plát vysoký asi 1 cm. Ten potřeme krémem: změklé máslo utřeme s cukrem, žloutkem a rumem. Pomocí alobalu svineme roládu, a tu, zabalenou pevně do alobalu, necháme do druhého dne rozležet v chladničce. Krájíme na plátky nožem namočeným v horké vodě.
________________________________________
Kostkovaný dort

Těsto : 6 vajec, 300 g polohrubé mouky, 300 g moučkového cukru, 6 lžic vody, 2 lžíce kakaového prášku

Krém : 0,25 litru mléka, 1 vanilkový pudink, 200 g másla, 7 kostek cukru, šálek silné překapávané kávy Tchibo Grand Café, šálek rumu, čokoládová poleva, máslo na vymazání plechu, mouka na vysypání plechu

Vejce našleháme s cukrem a vodou, pak po částech zašleháme mouku. Polovinu těsta odlijeme, do zbylého vmícháme kakao a nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu. Ten ihned šikmo skloníme tak, aby těsto zůstalo na jeho polovině a nerozteklo se na celý plech. Do prázdné poloviny plechu nalijeme těsto bez kakaa. Vše upečeme v horké troubě a necháme vychladnout. Pak piškot obou barev nakrájíme na plechu na pruhy široké asi 1,5 cm. Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme hustý pudink a po jeho vychladnutí do něj po částech zašleháme změklé máslo. Dortovou formu vypláchneme rumem a z pruhů piškotu poskládáme dno - barvy střídáme. Piškot pokapeme kávou a rumem, potřeme krémem a z barevných pruhů složíme další vrstvu - pruhy klademe kolmo k první vrstvě. Opět pokapeme rumem a kávou, potřeme krémem a položíme poslední vrstvu piškotu - opět kolmo k předchozí vrstvě. Dort zatížíme a necháme přes noc proležet v ledničce. Pak jej vyjmeme z formy, potřeme polevou a po jejím ztuhnutí ozdobíme zbylým krémem.
-----------------------------------------
Zápatí stránek
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one